Patsaita katsastamassa //
TARVIKKEET

”Tässähän materiaalit ovat tosi halpoja, joten toteutus ei ainakaan jää siitä kiinni. Homma onnistuu varmasti missä vain! ”

— Terhi Savolainen, luokanopettaja

1. Julkinen veistos tai muistomerkki

Tarkoitukseen sopivat yhtä lailla niin julkiset taideteokset kuin erilaiset muistokivet ja -merkit. Tarinoita ja tutkittavaa löytyy jokaisesta. Valitkaa teille parhaiten sopiva kohde, esittävä tai abstrakti, läheltä tai kaukaa.

2. Pahvipohjat ja muutama mallireliefi

Reliefin pohjiksi sopivat n. 10×15 cm -kokoiset tukevat pahvit. Nämä kannattaa leikata osallistujille valmiiksi ja rei’ittää etukäteen ripustusta varten. Pahvisen mallin avulla on helppo opastaa ryhmä reliefitekniikan pariin.

3. Pahvia

Iso rulla aaltopahvia riittää hyvin moneksi vuodeksi ja monille lapsille. Lisämateriaaliksi voi leikellä lapsen käteen sopiviksi pienemmiksi pahvipaloiksi kaikki nurkkiin kertyneet erilaiset pahvilaatikot ja -pakkaukset tai hankkia sellaisia esim. lähikaupasta kierrätettyinä.

4. Liimaa

Reliefien työstöön sopii tavallinen yleisliima. Liimapurkkeja kannattaa olla käytettävissä useampia. Jokainen tarvitsee myös liima-alustan.

5. Rautalankaa ja pihdit

Lyijykyniä ja kumeja ei tarvitse käyttää varsinaisessa reliefin työstössä lainkaan, vaan töiden viimeistelyssä apuna on rautalanka. Tekstit ja pienet yksityiskohdat toteutetaan pistelemällä langalla reikiä pahviin. Lankaa tarvitaan myös töiden ripustukseen.

6. Paperia, kyniä ja mahdollinen tekstirunko

Runo omalle teokselle kirjoitetaan pienelle paperinpalalle, joka liimataan reliefin toiselle puolelle. Tarvittaessa voi käyttää valmista mallia vaikkapa oodille tai muulle tekstilajille.

7. Harjanvarsi, pyöränvanne tai muu teline

Valmiit työt ripustetaan yhteiseen telineeseen, jonka voi sijoittaa näkyvällä paikalle kaikkien iloksi.

Valitse osio