Otetaan historia omaksi //
TARVIKKEET

”Vierailu muinaisjäännöksellä sopii erinomaisesti historian opintojen alkuun. Monesti käymme juuri vitosten kanssa rauniolla, keskustelemme kohteesta, historiasta tieteenä sekä historiallisista lähteistä ja niiden käytöstä.” 

– Sami Jaakkola, aineenopettaja

1. Paikka

Kohteesta se lähtee! Valitkaa itseänne kiinnostava paikka, joka sopii tarpeisiinne. Lyhyet etäisyydet ja kohteen suhteellisen hyvä kunto ja kestävät puitteet ovat valttia lasten kanssa. Jollette syystä tai toisesta saa juuri unelmienne kohdetta, älkää huoliko, yhtä hyviä tai kenties parempia voi vielä löytyä.

2. Hoitotarvikkeet

Muinaisjäännösten ja rakennettujen kohteiden hoitotarvikkeet riippuvat kohteesta ja kulloinkin suoritettavista hoitotoimenpiteistä. Ollaanko maalaamassa, raivaamassa, nikkaroimassa vai siivoamassa? Yleishyödyllisiä joka retken tarvikkeita ovat roskasäkit, erilaiset siivousvälineet, teippi ja sakset.

3. Hansikkaat ja työvaatteet

Hoitajien on hyvä varustautua sään ja työtehtävän mukaan, etenkin, jos aiotaan oleskella pitkään ulkoilmassa. Tarkoituksenmukaiset, lämpimät ja mukavat vaatteet, joita ei tarvitse liikaa varoa ovat ehdoton juttu, puutarhakäsineet tai työhanskat samoin.

4. Eväitä

Työnteon ja retkeilyn lomassa on hyvä välillä hengähtää ja nauttia kunnon eväät. Syötävää ja juotavaa voi useimmiten tilata koululta tai muulta taustaorganisaatiolta, mutta ottakaa kaikin mokomin mukaan myös omia naposteltavia.

5. Kuljetukset

Jos kohde on kauempana, pitää kenties turvautua julkiseen liikenteeseen tai tilausajoihin. Suurimmissa kaupungeissa lapsiryhmät pääsevät usein joko ilmaiseksi tai melko edullisesti julkisiin kulkuneuvoihin. Jos tarvitsette omaa bussia, on matkaan budjetoitava enemmän rahaa.

Valitse osio