Kakkua ja kuohujuomaa //
TARVIKKEET

”Tässä on tehty jotain aivan uutta, kun kuvataidetta on tuotu Fanjunkarsiin. Se on osoittanut jälleen yhden lisämahdollisuuden, miten tätä paikkaa voivat lapset ja nuoret käyttää.”

— Hilkka Toivonen, Pro Fanjunkars-säätiö

1. Sankari

Juhlia varten on tietenkin valittava syntymäpäiväsankari. Sopivalla henkilöllä on siteitä lähiseudulle ja jonkin verran nimeä. Hän voi olla taiteilija, urheilija, vaikuttaja tai muuten vain kiinnostava persoonallisuus.

2. Paikka

Sankariin liittyvä paikka antaa juhlalle upeat kehykset. Se voi olla synnyinkoti, asuin- tai työpaikka, kalastusmaja lempikoskella tai muuten henkilön elämässä tärkeä kohde. Sään salliessa voidaan juhlia ulkonakin, muussa tapauksessa riittävän suuret sisätilat ovat varmempi ratkaisu.

3. Tarjoilut

Juhlatarjoilun suunnittelussa saa käyttää mielikuvitusta. Myös kulttuurihistoriasta voi ammentaa ideoita. Mistä ruuista sankari itse piti? Millaiset olivat tarjoilut hänen elinaikanaan? Näyttävä kakku ja alkoholiton kuohujuoma tai mehu ovat aina varmoja valintoja.

4. Astiat

Varatkaa riittävästi astioita ja ottimia. Mikäli mahdollista, astiat voivat toistaa päivänsankarin aikakauden tyyliä. Tarvitsette ainakin lautasia, laseja ja pieniä lusikoita sekä tietenkin lautasliinoja. Myös kahvikupit ja asetit, tarjottimet ja kakkulapiot saattavat tulla tarpeeseen. Varmistakaa etukäteen astioiden saatavuus ja niiden tiskausmahdollisuus.

5. Koristeet ja muut syntymäpäiväerikoisuudet

Juhlatilan voi koristella juuri niin hulppeasti kuin haluaa – kukkia, kynttilöitä, serpentiiniä, itse askarreltuja koristeita… Päivänsankarin  voi toteuttaa kuvataiteen keinoin tai tuoda hänet esille tilaisuuteen jollain muulla, kekseliäällä tavalla.

6. Ohjelmatarvikkeet

Ohjelman voi koostaa ryhmän ideoiden, kykyjen ja toiveiden mukaan. Pääasia on, että kaikki tarvittava löytyy tärkeänä päivänä juhlapaikalta oli sitten kyse nuottitelineistä, äänentoistosta, teatterirekvisiitasta tai muusta tarpeellisesta.

7. Dokumentointitarvikkeet ja -ohjelmistot

Varatkaa käyttöönne 1-2 kameraa sekä videokamera, niin juhlatunnelma tulee ikuistetuksi. Videoiden editointiohjelmien on hyvä olla ajan tasalla. Myös muita dokumentoinnin muotoja voi halutessaan käyttää. Ottakaa niin ikään talteen juhlatempauksen saama mediahuomio.

Valitse osio